ПСС издирва двойка туристи в Осоговска планина

ПСС издирва двойка туристи в Осоговска планина | StandartNews.com

Кюстендил. Спасителните екипи са открили изгубилите се двама души в Осоговска планина, обяви ръководителят на отряда на Планинската спасителна служба в Кюстендил д-р Борислав Янчовски за Фокус.

Мъжът и жената са открити в дере. В момента екипите им оказват съдействие, като правят опити за изваждането им от дерето. Хората са премръзнали, изтощени, с хипотермия, предстои да бъдат транспортирани до „Спешен център".

„Вчера времето беше изключително лошо, заради мъглата имахме най-много 20 метра видимост. Нямаше видимост в дълбоките дерета. В момента мъглата се вдига и се надявам, че ще може да огледаме и във всички дерета, в които имаме опасения, че може да се изгубили", обясни по-рано д-р Янчовски. Мъжът и жената са пътували с лек автомобил „Лада Нива", тръгнали са от хижа „Осогово", минали са през заслон „Превала" и са продължили към връх Руен. След това са се обадили, че са се спуснали в дълбоко дере, от което не може да излязат, което е било с лош път. След обаждането сигналът е изчезнал и нямало връзка с изгубилите се.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай