Провокатори с пистолет при окупаторите от ВТУ

Провокатори с пистолет при окупаторите от ВТУ | StandartNews.com

Велико Търново. Провокатори са нахлули днес в 321 аудитория на Великотърновски университет, съобщиха студентите-окупатори. Около 14:30 часа в 321 аудитория на ВТУ, влезли непознати мъже, които отправили директни заплахи към студентите. "В началото в залата влязоха 3-4 човека и започнаха да ме обиждат. След това нахлуха още хора, а „главатарят" им започва да заплашва с думите: „Ще ви натрошим краката, ще плюете кръв" и редица други", каза Светлин Тачев от окупаторите.

По-стряскащото обаче е било, че другият от окупиращите студенти Иво Иванов е видял на колана на провокатора закачен пистолет, който той е държал с ръка с готовност да го извади на момента. След категоричния отказ на двамата окупатори да освободят залата и опитите да успокоят духовете, непознатият хванал бутилка с вода и я хвърлил по недоволните студенти. Той дори заплашвал, че ще се върнат отново следващото междучасие. Малко след огласяването на случая пред ръководни лица, провокаторът бил открит на автобусната спирка на Ректората.

"Ние смятаме, че това е груба провокация към нас и призоваваме ръководството на ВТУ да вземе спешни мерки. Отново категорично заявяваме, че такива заплахи срещу нас няма да подействат и окупацията на 321 аудитория няма да падне. Не мислим, че провокацията е от страна на университета, а идва от външни среди. Вярваме, че съответните органи ще подходят професионално към инцидента и няма да бъде допуснат нов такъв. Благодарим и за бързата реакция на зам. ректорът на ВТУ проф. Петко Петков", написаха след инцидента студентите в сайта си "Окупирай ВТУ"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай