Протестна мрежа обяви „Операция 100-3-5" за 4 септември

Протестна мрежа обяви „Операция 100-3-5" за 4 септември | StandartNews.com

София. Създадената в началото на месеца Протестна мрежа обяви „Операция 100-3-5" за 4 септември, когато е планирано подновяваве на масовите протести срещу правителството на Пламен Орешарски. Датата съвпада с първото заседание на депутатите след лятната им ваканция, а на следващия ден изтичат и 100-те дни от началото на управлението.

„Сто дни по-късно имаме да ви кажем само 3 неща и ще бъдем 5 пъти повече", пише в декларацията на Протестна мрежа. В нея се припомня, че протестите на 14 юни са започнали, защото правителството "обслужва интересите на мафията, а не на българските граждани, което е държавен тероризъм".

„Орешарски, Станишев, Местан и Сидеров поискаха да им дадем 100 дни, за да покажат какво могат. 100 дни вече минаха – оставете България на мира!", се казва още в нея.

Текстът призовава гражданите да отидат на протеста пред Народното събрание в сряда, като всеки покани по 5-ма приятели да се присъединят.

Демонстрантите имат 3 послания към управляващите: незабавна оставка, нови избори преди края на годината, както и операция „Чисти ръце" за премахване на всички връзки между държавното управление и мафията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай