Протестиращите викат оставка пред Евксиноград

Протестиращите викат оставка пред Евксиноград | StandartNews.com

Варна. 22-ма протестиращи дойдоха с пешеходния поход "Орешарски марш" точно по обяд пред правителствената резиденция Евксиноград. Толкова бяха и полицаите, които охраняваха почивната база на Министерски съвет. Беше спусната и бариерата на самия паркинг и протестиращите не стигнаха до КПП-то.

Точно срещу резиденцията ги очакваше известният варненски зевзек и председател на Партията на българските мъже Росен Марков, който вдигна спасителен пост с името "Достойнство". Той издигна червен флаг - "забранено влизането във водата". "Мъртвакът е долу там", каза Росен Марков, сочейки плажа на властта в Евксиноград. 

"Това е голяма моя лична победа, стигането на крайната цел на похода - Евксиноград", каза инициаторът на "Орешарски марш" Любен Иванов. "Това не е моята професионална кариера, но е позицията ми на гражданин", заяви младият асистент от Стопанския факултет в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

"Оставка на кабинета не е постигната, но можахме да дадем пример на хората, накарахме ги да се замислят", каза още Иванов. 

"На всяка една минута по пътя от София до Евксиноград ни задминаваха по 20-30 коли в двете посоки и над половината от тях с положителен знак за протеста", каза 63-годишният Александър Синигеров от Пазарджик. "С "Орешарски марш" проучихме пулса на хората в села и градове, разбрахме, че малко ги е страх, но показаха подкрепата си към нас."

След пешеходния поход участващите в него се връщат в София предимно на автостоп. Те смятат да продължат битката си за каузата отново на жълтите павета в столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай