Протестът събира жълти стотинки за Вежди Рашидов

Протестът събира жълти стотинки за Вежди Рашидов | StandartNews.com

Близо 600 български граждани и известни личности протестират срещу Вежди Рашидов. Тълпата започна да се събира около 18 часа пред министерството на културата, където бе поставен кашон, в който всички пускат жълти стотинки за ресорния министър.

Едното платно пред Министерството на културата вече е отцепено, предаде репортер на "Стандарт". Хората викат "Оставка" и "Наздраве" с мегафони и свирки.

Протестиращите раздават стикери, които наподобяват банкнота от 100 лв. с лика на Вежди Рашидов. На нея той пуши пура, а върху облика му има надпис: "Pay with me". Писателят и режисьор в "Шоуто на Слави" Иво Сиромахов бе един от първите, които си залепиха "парите" на якето.

Павел Чернев, Мария Капон, Сава Драгунчев, актьорите Деян Ангелов, Иван Панайотов от "Столичани в повече", режисьорът Мари Росен, Ани Вълчанова, която участва в негова пиеса, Евгени Дайнов, Венци Мицов, са само част от по-известните личности, дошли на протеста. Сред тълпата бе забелязан и Георги от формата "Женени от пръв поглед", който бе с друго момиче, а не жената, за която се ожени на сляпо.

Певецът Георги Петров, уволнен от хора "Йоан Кукузел", който пя на откриването на българската изложба в Лувъра, е дошъл за кратко пред министерството, за да благодари за подкрепата, след което си отишъл. Министърът трябва да поднесе извинението си към всички, смята той.

Протестиращите очакват Вежди Рашидов да излезе и разговаря с тях.

Малко след 19, 30 часа по-голяма част от хората се разотиват. Демонстрантите смятат да изсипят съдържанието на кашона на стълбите на министерството.  Внего има както жълти стотинки, така и уийски и пура. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай