Протестът излезе за 95-и път в София

Протестът излезе за 95-и път в София | StandartNews.com

София. За 95-и път недоволни от управлението на кабинета Орешарски излязоха по улиците на София, за да поискат оставката на правителството и предсрочни избори.

На площад "Независимост" пред Министерския съвет малко преди 19:00 ч. отново се събраха недоволни граждани, като продължават да се присъединяват още хора.

Със скандирания "Оставка" и "Мафия" и с барабани, тъпани и свирки протестиращите изразяват недоволството си от управлението на страната.

Блокирано е движението в района на площад „Независимост". По бул. „Ал.Дондуков" от ул. „Раковска" до президентството и до сградата на Министерски съвет от полицията не допускат преминаването на автомобили, единствено се допуска движението на трамваи. Движението по бул. „Независимост" е изцяло блокирано.

Засилено е присъствието на полицията, засилено е и медийното присъствие. В момента протестът протича мирно и без инциденти, но много шумно.

Около 20:00 часа, шествието се спря пред централата на БСП, където участниците изпяха песен, предаде Фокус. Те развяваха знамена и викаха "Кой не скача е червен" и "Червени боклуци". След това протестиращите стигнаха пред централата на ДПС и изпяха химна на България.

След като отново премина пред Министерски съвет, протестното шествие стигна пред Народното събрание и участниците започнаха да се разотиват. Сградата е оградена с метални заграждения, зад които има полиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай