Протест срещу увеличението на депутатските заплати

Протест срещу увеличението на депутатските заплати | StandartNews.com

София. Ранобудните студенти организират протест срещу увеличаването на депутатските заплати, който ще се проведе тази вечер от 18 ч. пред Министерски съвет.

Възнагражденията на народните представители бяха замразени от 2010 г., и останаха на нивата от 2009 година заради тежката икономическа обстановка в страната. В началото на тази година ГЕРБ обещаха да внесат текст за замразяване на депутатските заплати за тази година, ако управляващите не го направят, но това не се случи. По този начин заплатите на депутатите се увеличават автоматично с 350 лева, по изчисления на Ранобудните студенти, което е с 10 лева повече от минималната работна заплата.

Поканата за демонстрацията от Ранобудните студенти гласи: "Годината е 2007. Министър-председател - Сергей Станишев. Министър на финансите - Пламен Орешарски. След 40 дни стачка правителството решава едва-едва да покачи учителските заплати с... 80лв.

Годината е 2013-2014. За седем месеца протести управляващата партия реши, че народът всъщност излиза по улиците да ги аплодира, и затова, за огромни заслуги и добре свършена работа, решиха да не замразят заплатите си, с което те ще се увеличат с 350 лв. Защото 2200 лв. им бяха малко."

"Ранобудните студенти" се обръщаме към учителите с въпроса помнят ли какво се е случило. "Български народе, ти ще търпиш ли това... Време е да напълним пак площадите", се казва в призива на Ранобудните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай