Прощаваме се с Евтим Евтимов

Прощаваме се с Евтим Евтимов | StandartNews.com

Стотици близки и приятели дойдоха да си вземат последно сбогом с поета Евтим Евтимов. За да се поклонят пред него пред Народния театър се събраха десетки съвременни поети, музиканти, изпели песни по негови текстове, както и народни представители.

Евтим Евтимов е един от най-популярните български поети. Много от стиховете му са използвани като текстове за песни, превърнали се в хитове в България. Сред тях са "Високо" (ФСБ), "Ако ти си отидеш за миг" ("Импулс"), "Грешница на любовта" (Лили Иванова), "Горчиво вино" (Веселин Маринов) и "Обич за обич" (Георги Христов), припомня БНТ.

Големият лирик и публицист Евтим Евтимов почина на 82. През последните седмици той е бил в болница и в тежко състояние, съобщи синът му Венко Евтимов. През 2015 година авторът на някои от най-хубавите стихове в националната литература получи инсулт, от който така и не се възстанови напълно. Две години преди това, като главен редактор на "Новият пулс", той всеки ден беше на раздумка в Съюза на писателите на "6-ти септември".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай