Производители: С труда си излизаме престъпници

Производители: С труда си излизаме престъпници | StandartNews.com

Недоволството си от масирани проверки от данъчни, КЗП и ред други институции изразиха пред общината в Добрич производители на мартеници, които се бяха включили с плащането на наем и участваха в традиционния базар, организиран от общината.

Жените масово недоволстваха, че за последните 10 и повече години не са били подлагани на такива масирани проверки, в които се оказало, че трябва да имат касови апарати и заради труда си са излезли нарушители на законите в страната. Инспектори от приходната агенция дори вече съставили протоколи на някои от тях, разказаха протестиращите, като една от дамите сподели, че има протокол за оборот от десетина лева, а актът, който щял да й бъде наложен на база на протокол за липса на касов апарат и неиздаден касов бон бил в размер от 300 до 1000 лева.

Масово хората недоволстват, защото казват, че цяла година правят мартениците със семействата си и излизат да продават, за да подпомогнат бюджета вкъщи. Сред протестиращите бе и Стела Илиева - майка на дете с детска церебрална парализа, която казва, че това е единствената работа, защото изцяло е погълната от грижи по дъщеричката си Алекс. За да не се налага да купуват касови апарати, които да ползват едва 15 дни в годината, производителите на мартениците трябва да са занаятчии, но се оказва, че от Камарата на занаятчиите им казали, че нямат такива курсове за майстори на мартеници и не могат да ги обучат и им дадат сертификат, който да удостоверява занаята им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай