Проф. Дуранкев: Ситуацията е без изход

Проф. Дуранкев: Ситуацията е без изход | StandartNews.com

София. Икономистът проф. Боян Дуранкев не вижда изход от създалата се ситуация в страната. Пред БНР той заяви, че с каквито и да е обикновени икономически, социални, данъчни и т.н. мерки, проблемът не може да се реши.

"Забележете, че половината от гражданите не отиват да гласуват, а след това не искат еди-какво си. Протести нямаше, когато се назначаваха "калинки", когато физкултурник беше начело на МВР. В момента няма нито една политическа сила, която да води хорото. Има връщане на власт на една полутройна коалиция. Това показва, че обстановката не е лишена от рецидиви и тормоз от страна на ДПС върху БСП. Няма нито едни лидер, който да реши проблемите. Ситуацията е без изход", подчерта топикономистът.

"Правителството на Орешарски изпълнява бюджета на Симеон Дянков - не се подготвят някакви промени, сегашното правителство следва стъпките на правителството на Борисов. Това няма да изведе страната от кризата. Това е неолиберален модел, представляван от левицата", посочи професорът.

"Протестите са много по-културни, от тези през януари. Въпреки всичко Пламен Орешарски и останалите са застанали като магаре на мост. Ситуацията е без изход. Няма ясна политическа сила, няма лидер", анализира още експертът.

Според него трябва нов Изборет кодекс и сключване на споразумението с ЕС през септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай