Продават шарани за болно момче

Рибари продават блюда, помагат с парите за операция на именяк

Продават шарани за болно момче | StandartNews.com

Балчик. Морски вълци решиха да посветят Никулден на болно момче. Рибарите в Балчик по традиция ще честват своя празник на порта в Белия град. Тази година обаче те са решили събраните пари от продадените морски твари да отидат в помощ на момчето. Председателят на сдружението на рибарите в Белия град Росен Димов заяви, че морските вълци ще зарадват за именния му ден с жеста си млад балчиклия - 20-годишния Никола Диков, който страда от бъбречно заболяване и има нужда от бъбречна трансплантация.

"По традиция ще се съберем на рибарското пристанище в 12 часа на Никулден, като на всички, които дойдат, ще раздадем рибен курбан чорба. Ще осигурим риба, която срещу заплащане всеки ще може да си приготви и да хапне", каза Димов. Той допълни, че освен това по традиция в празника ще се включат с рибни блюда ресторанти и майстори-кулинари от заведенията по крайбрежната алея. "Техните плата също ще се продават, за да съберем средства, които ще дарим на младото момче", каза още Димов. Празникът няма да е и без вино, като ще има и надпревара за най-добър домашен еликсир.

В Добрич на пазара вече се продава пресен шаран по 6 лв. за килограм, като хората могат да избират за празничната трапеза и измежду други видове прясна риба - бял амур също по 6 лв. килото. Тези, които са фенове на котлетите, вероятно ще заложат на готови от толстолоб за по 6 лв. килограма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай