Продадоха легендарни очила на Ленън

Анонимен даде близо 200 000 долара за тях

Продадоха легендарни очила на Ленън | StandartNews.com

Кръглите слънчеви очила на поп легендата на „Бийтълс“ Джон Ленън бяха продадени на търг в Лондон за близо 200 000 долара на неназован купувач, спечелил анонимния търг. Това е над 20 пъти повече от първоначално обявената цена, предаде БТА. Смятани за една от най-известните реликви в света на рокендрола, кръглите, оцветени в зелено стъкла в златна рамка бяха притежание на Алън Херинг - бивш шофьор, който работел за двама от членовете на легендарната група - Ринго Стар и Джордж Харисън.

„През лятото на 1968 г. качих Джон заедно с Ринго и Джордж в мерцедеса на Ринго и ги закарах в офиса“, припомня Херинг в изявление, разпространено от аукционната къща „Сотбис“ преди търга. „Когато Джон излезе от колата, забелязах, че е оставил тези очила на задната седалка и че едното стъкло и едната рамка са се откачили. Попитах Джон дали иска да му ги поправя. Той ми каза да не се безпокоя - те са само за имидж“, разказа бившият шофьор. Той каза, че така и не поправил очилата.

Хипарска огърлица, носена от Джордж Харисън, бе продадена за 10 000 паунда, както и други вещи на Ливърпулската четворка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай