Приятелят на Бети шофьор на линейка

Приятелят на Бети шофьор на линейка | StandartNews.com

Готов съм да дежуря по 12 часа веднъж седмично, каза Младелин Димитров

Приятелят на починалата преди дни фотографка Елизабет Димитрова предложи безвъзмездно да помага на Спешна помощ. "Готов съм по 12 часа веднъж седмично да дежуря. Професионален шофьор съм от 89-а година. Не искам нищо, искам линейките да стигат навреме", заяви Младелин Димитров в предаването "120 минути" по bTV. Той разказа за последните минути от живота на 40-годишната жена.

Двамата се прибирали от работен ангажимент на Елизабет. "Стана й лошо, излезе от колата. Направи крачка и се свлече. Исках да закарам Ели до "Пирогов", щях да го направя за по-малко от 10 минути. Казаха ми, че линейката пътува. Не искам да обвинявам никого, не съм прокурор, не съм съдия", разказа Димитров. "Около нас имаше 30-40 момчета. Някъде са намерили колата на Спешното, едно от тях се качи в линейката и я доведе", допълни Младелин, който е готов да даде от времето си, за да не умират хора от забавяне на медицинската помощ. Запитан за вълната от оставки в Спешна помощ, Младелин отговори: "На когото не му се работи в здравеопазването, може да се чувства свободен да напусне. Не мога да бъда парамедик." По темата се включи и бившият здравен министър Стефан Константинов, който отбеляза, че е тъжно в държава, която не е във война, която не е преживяла криза, да стигнем дотук.

Искат 20 млн. за заплати в Спешна помощ

Министерството на здравеопазването е поискало още 20 милиона лева в бюджета си за 2015 година. С тези пари ще се осигури 20% увеличение на заплатите в Спешна помощ. Това обяви пред "Нова телевизия" зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков. "Това са ходовете, които сме направили до момента, за да се справим с кризата", каза той, като посочи, че истинският проблем в сектора е липсата на кадри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай