Понеделник,

Приятел заклал сънародника си в Бургас

От: Failed to load user -
A
A
A

Бургас. 34-годишен германец е задържан за убийството на 48-годишния си сънародник в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Срещу него е повдигнато обвинение в умишлено убийство. Според събраната информация до момента, ревност е причината за извършеното тежко престъпление.

Както агенция Стандарт Нюз съобщи тялото на 48-годишен германски турист  беше открито на крайбрежната алея в Бургас около 03,00 часа миналата нощ. Извършеният първоначален оглед констатира множество порезни рани по тялото му.

Тримата германци Р.Г. на 34 години, Х.Щ. на 48 години и 45-годишната С.М. наели заедно квартира в града. Установено е, че се познавали от клиника за лечение на алкохолни и други зависимости. При идването си в Бургас Р.Г. и С.М. били „двойка”. Дни преди инцидента Х.Щ. изострил взаимоотношенията си с Р.Г. и си купил нож за самозащита. Р.Г. обаче успял незабелязано да му отнеме ножа.

Във фаталната вечер тримата посетили няколко заведения в Бургас. Продължили да пият алкохол край морския бряг. С.М. си тръгнала към квартирата, а двамата мъже останали сами. Х.Щ. влязъл в кабинка за преобличане на плажа. Р.Г. го последвал и започнал да му нанася хаотични удари с ножа в корема, тялото и главата. След това побягнал към квартирата. Пътьом се сетил, че е свършил парите и се върнал, за да вземе кредитната карта на Х.Щ. Според обясненията му, в нея били преведени и неговите средства за почивката. Видял, че раненият успял да изпълзи от кабинката до крайбрежната алея. Тогава за пореден път нанесъл удар с ножа по главата на 48-годишния си сънародник. Взел двата му портфейла. След това настигнал С.М. и двамата се прибрали в квартирата. От картата изтеглил 700 лв., а портфейлите на убития изхвърлил в кош за отпадъци, без да вземе банкнотите от тях.

В резултат на проведените множество процесуално-следствени действия от служители на Областна дирекция на МВР – Бургас под прякото ръководство на Окръжна прокуратура – Бургас по безспорен начин е доказана съпричастността на 34-годишния Р.Г. към извършеното убийство. Повдигнато му е обвинение и е задържан за срок от 72 часа. Предстои искане на постоянна мярка „задържане под стража”.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички