Сряда,

Пристрастени ли сме към смартфона си?

От: Агенция Стандарт -
Пристрастени ли сме към смартфона си?
A
A
A

Учени от Лондонското училище по икономика и политически науки са установили колко често потребителите посягат към смартфоните си без причина. Изследователите са провели експеримент, в който са участвали 37 души от три европейски държави. Участниците са записвали обичайното си поведение със смартфони на камера в продължение на три дни.

Резултатите показват, че 89% (9 от 10) от взаимодействията със смартфона са спонтанни и нямат причина, пише Дир. Участниците средно са използвали телефона за малко повече от минута, като в половината от случаите за по-малко от 23 секунди. На практика вземането на смартфона се случва по начин, наподобяващ този на вземането на цигара от кутията от закоравял пушач. Реакциите са спонтанни, бързи и без причина. Изследването показва, че виновни за това са не постоянните известия на телефона, а самите потребители.

Други изследвания разкриват, че притежателите на смартфон са изключително тревожни, ако излязат навън без него или той не е до тях в стаята. Само преди около 2-3 десетилетия хората излизаха навън без телефони и не страдаха от подобна тревожност. Това говори, че смартфоните са изключително пристрастяващи и досущ като цигарите отказването от тях е доста трудно.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички