Прищявките на крал Чарлз III

В миналото той е бил наричан Разглезения принц в миналото

Прищявките на крал Чарлз III | StandartNews.com

Новият крал Чарлз III имал доста изисквания относно лукса в ежедневието си и сред тях са странни стереотипи към хигиената, като носене на лична тоалетна седалка, както и да му бъдат изгладени връзките за обувки.

Например, яде солени бисквитки със сирене, само ако за загрети до харесваната от него температура. 

Той е бил наричан Разглезения принц в миналото, според хора от бившия кралски персонал.

Последната седмица е натоварена за крал Чарлз III, тъй като той беше обявен за новия монарх на Великобритания в събота, след смъртта на Нейно Величество кралицата в четвъртък. Новият крал ще поеме редица нови отговорности, но както се очаква, бившият принц на Уелс вече има строг ритуал за това как обича да прекарва деня си - бившият му прес секретар разкрива всичко за това как той пропуска обяда, но си взима пауза в 17 часа за сандвичи, преди да се отплесне да работи до полунощ.

Въпреки че е известно, че новият крал обича по-фините неща в живота, той може да бъде доста капризен в изискванията си - от гладене на връзките на обувките му до това как обича да се къпе. Клип, споделен в събота с Негово Величество в двореца "Сейнт Джеймс" по време на Съвета по присъединяването преди първата му смяна на караула, също даде бегла представа за това колко особен може да бъде той - беше видимо разочарован от писалката, която не работеше добре и му пречеше да подписва гладко документите върху бюрото.

Можеше да бъде видян да прави гримаса, карайки персонала да махне подноса. Според документалния филм на "Amazon Prime"- "Serving the Royals: Inside the Firm", бившият принц на Уелс си е спечелил титлата "Разглезен принц" сред персонала в своята резиденция "Кларънс Хаус".

Бившият иконом на принцеса Даяна, Пол Бърел твърди, че Чарлз е искал да се правят много неща за него.

"Пижамата му се изглажда всяка сутрин, връзките на обувките му се изглаждат с ютия, тапата на ваната трябва да е в определено положение, а температурата на водата трябва да е само хладка", каза г-н Бърел в документалния филм, добавяйки, че Чарлз дори "кара камериерите си да изстискват един инч паста за зъби върху четката му всяка сутрин".

Наред със специфичните температури за къпане, според г-н Бърел, кралят изисквал ваната да бъде "само наполовина пълна".

Що се отнася до закуската, според твърденията кралят предпочита здравословен старт на деня си и похапва плодове и зърнени храни, вместо традиционна английска закуска с готвени ястия.

Чарлз носи своята луксозна "кутия за закуска", където и да отиде, според главния готвач Греъм Нюболд, бивш член на кралския персонал. "Той обича да хапва домашен хляб, купа пресни плодове, фрешове. Където и да отиде принцът по света, кутията със закуската върви с него. Вътре има шест различни вида мед, някои специални мюслита, сушени плодове и други специални неща, към които е малко капризен".

Чарлз също така е особено педантичен относно любимите си бисквити със сирене, с които се засища в края на храненето си и настоява те да бъдат затоплени при определена температура, според кралски вътрешен човек, съобщава "MyLondon", цитиран от life.dir.bg.

С Камила дегустират печено свинско на пазара в Ричмънд на 14 септември 2005 г. в Северен Йоркшир, Англия.

Когато е далеч от дома си, Чарлз също има строги изисквания. Желанията му по време на пътуванията му докато беше принц, бяха разкрити в книга, публикувана по-рано тази година, с твърдения, че монархът взима собствена тоалетна седалка и тоалетна хартия при воаяжите си извън страната.

Журналистката Тина Браун, която беше добра приятелка на принцеса Даяна, разговаря с повече от 120 вътрешни лица и източници за книгата си "The Palace Papers".

Тя разказа подробно как новият крал изпраща ван със своите вещи до селските къщи на приятелите си ден преди да отседна там на гости, за да разтовари своето "легло, мебели и дори снимки".

Това включва неговото ортопедично легло, тоалетна седалка и тоалетна хартия "Kleenex Velvet".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай