Принц Хари се завръща. Предстои церемония

Годишнина от смъртта на Кралицата

Принц Хари се завръща. Предстои церемония | StandartNews.com

Следващият месец Принц Хари ще се върне във Великобритания, за да присъства на церемонията по награждаване на благотворителна организация „УелЧайлд“ в навечерието на първата годишнина от смъртта на кралица Елизабет Втора, съобщи АП.

Хари, дълги години е патрон на британската благотворителна организация „УелЧайлд“, и ще присъства на ежегодната церемония по награждаване в Лондон на 7 септември, за да отбележи постиженията на млади хора с тежки заболявания. Не се очаква той да бъде придружен от съпругата си Меган, херцогинята на Съсекс.

Принцът не присъства на миналогодишната церемония по награждаване, която се проведе на 8 септември – деня, в който Елизабет, неговата баба, почина.

Тя почина на 96 години в замъка Балморал, който е  нейното любимо провинциално шотландско имение. Тя беше кралица на Великобритания в продължение на 70 години. Хари, който се беше върнал от Съединените щати, отиде в Шотландия, за да бъде с останалите членове на кралското семейство.

Очаква се крал Чарлз Трети и кралица Камила да отбележат годишнината от смъртта на кралица Елизабет Втора с частно събитие в Балморал.

Организация „УелЧайлд“ подкрепя деца и млади хора с дългосрочни медицински нужди. Годишната церемония по награждаване цели да подчертае предизвикателствата, пред които те са изправени и да отличи хората, които се грижат за тях и ги подкрепят.

Хари ще присъства на прием заедно с победителите, преди да произнесе реч и да връчи една от наградите.

Очаква се също Хари и Меган да присъстват на международното спортно състезание за ранени военни и ветерани „Инвиктус" в Дюселдорф, което ще започне на 9 септември.

Двойката, която се ожени през май 2018 г., се оттегли като старши членове на кралското семейство и се премести в Северна Америка през 2020 г. Сега те живеят в американския щат Калифорния, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай