Петък,

Принц Джордж зубри испански

От: Агенция Стандарт -
341
Принц Джордж зубри испански
A
A
A

Принц Джордж ще учи испански език от тази учебна година в лондонското училище Thomas's Battersea. 8-годишният син на принц Уилям и Кейт Мидълтън вече знае да брои на него, но тепърва ще пише думички и ще съставя сложни изречения.

Първородното дете на херцога и херцогинята на Кеймбридж, което е в четвърти клас, ще има много нови предмети, по настояване на неговите родители.

„В гимназията учениците имат уроци по език и култура... По-големите ученици получават специфични езикови уроци, фокусирани върху френски и/или испански, както и класика“, се казва в официалния сайт на престижното учебно заведение.

Още през 2017 г. Кейт коментира пред медии, че се опитва да научи принцеса Шарлот на някои думички на испански, а батко ѝ вече знае цифрите до 10 на този език.

Според информация на списание Hello, Мария Тереза – една от бавачките на принц Джордж, принцеса Шарлот и най-малкото му братче Луи, също му помагат с езиците, защото е избрана и по критерия да борави с чужди езици.

Британски биографи отбелязват, че в семейството на Елизабет Втора има много лингвисти, като самата тя започва да учи френски със сестра си от много малка. След което частни учители ѝ преподават немски и уелски в дома ѝ.

И докато двете по-големи деца на Уилям и Кейт преоткриват новите дебри на училищното образование, като биват третирани като всяко друго дете в класната стая, малкият Луи е на детска градина. След като навърши 4 години, той ще се присъедини към тях в школото. Но това ще бъде чак през септември 2022 г.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com