Неделя,

Принц Чарлз стана моден дизайнер

От: Агенция Стандарт -
Принц Чарлз стана моден дизайнер
A
A
A

Принц Чарлз, който многократно е бил обявяван за най-добре облечения мъж в света, представи своя собствена линия дрехи. Колекцията “Modern Artisan” се състои от 18 луксозни облекла – десет дамски и осем мъжки, изработени от най-висококачествени естествени материали и в съответствие с принципите на устойчивост, които принцът представлява във всички сфери на живота. Що се отнася до дрехите, както той каза пред британския “Вог”, принцът е отвратен от “бързата мода”, в която се купуват и изхвърлят дрехи в големи количества.

„Предпочитам да ги преправям и преработвам, вместо да изхвърлям неща от килера“, каза той. Това се доказва и от снимките, направени през последните десет години, на които принцът носи две еднакви палта.

Палта, якета, ризи и панталони са неразделна част от проекта, финансиран от фондацията на принца, в сътрудничество с италианската марка “Jux-net-a-porter”. Дрехите с подписа на британския принц ще се продават чрез тяхната онлайн страница.

Целта на това дългосрочно сътрудничество е да укрепи традициите в производство на облекла във Великобритания и Италия. Всички приходи ще бъдат дарени за програми за текстилни курсове за млади хора чрез фондацията на Чарлз.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички