Приказен гръцки плаж затваря врати за туристите

Името на плажната ивица, някога наричана Ай Йоргос, означава „корабокрушение“

Приказен гръцки плаж затваря врати за туристите | StandartNews.com

Популярен с естествената си красота плаж на гръцкия остров Закинтос затваря за плажуващите поради опасност от свличане на скална маса, предаде АНА-МПА, цитирана от БТА.

Хилядите туристи, които посещават района, ще могат да се възхищават на плажа Навагио само от разстояние, на борда на кораб. Това се посочва в решение на пристанищните власти на Закинтос, публикувано в гръцкия Държавен вестник. В решението се посочват границите на безопасното приближаване към залива с оглед на защитата на човешкия живот и опазването на реда и сигурността, а оттам и на общия обществен интерес по време на туристическия сезон.

В решението се отбелязва също, че навлизането в границите на безопасната морска зона ще се извършва от северния край към южния, като максималното време за преминаване през определената безопасна морска зона ще е от 08:00 часа до 15:30.

Името на плажната ивица, някога наричана Ай Йоргос, означава „корабокрушение“ и идва от останките на кораб върху пясъка, които са сред известните атракции на острова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай