Сряда,

Президентът открива "Българската Коледа"

От: Администратор -
A
A
A

София. Официален старт на "Българската Коледа" дава президентът Росен Плевнелиев. Той ще обяви новата тема на инициативата и нейните акценти днес в столичната болница ИСУЛ. През 2012/2013 г. кампанията е подкрепила лечението на 485 деца.

Ден преди да я открие, президентът даде интервю за румънската телевизия DiGi24 по повод националния празник на страната. Според него развитието и просперитетът не идват безплатно, за тях трябва да се работи. "Европейският съюз не е голям брат, който ви дава развитие, пари, магистрали", казва Плевнелиев. "Ако очаквате, че някой друг ще ви даде пари и просперитет, тогава никога няма да припознаете успехите си, никога няма да обикнете демокрацията, която ви е дадена наготово", допълва той. По повод протестите у нас президентът посочва, че е много важно протестиращите да бъдат чути, защото имат какво да кажат.

"Политиците служим на хората, затова трябва да ги чуваме. Истински вярвам, че протестите ще подсилят нашата демокрация и политиците вече се променят", казва държавният глава. Пред DiGi24 Росен Плевнелиев оценява като позитивни перспективите на регионалното сътрудничество между България и Румъния. "Добър оптимист съм, че ще се случат проекти като трети мост на Дунав при Силистра - Кълъраш", казва още президентът. Според него обаче реализацията на такива проекти не трябва да бъде оставена единствено на кметовете от двете страни на Дунав.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички