Президентът открива "Българската Коледа"

Президентът открива "Българската Коледа" | StandartNews.com

София. Официален старт на "Българската Коледа" дава президентът Росен Плевнелиев. Той ще обяви новата тема на инициативата и нейните акценти днес в столичната болница ИСУЛ. През 2012/2013 г. кампанията е подкрепила лечението на 485 деца.

Ден преди да я открие, президентът даде интервю за румънската телевизия DiGi24 по повод националния празник на страната. Според него развитието и просперитетът не идват безплатно, за тях трябва да се работи. "Европейският съюз не е голям брат, който ви дава развитие, пари, магистрали", казва Плевнелиев. "Ако очаквате, че някой друг ще ви даде пари и просперитет, тогава никога няма да припознаете успехите си, никога няма да обикнете демокрацията, която ви е дадена наготово", допълва той. По повод протестите у нас президентът посочва, че е много важно протестиращите да бъдат чути, защото имат какво да кажат.

"Политиците служим на хората, затова трябва да ги чуваме. Истински вярвам, че протестите ще подсилят нашата демокрация и политиците вече се променят", казва държавният глава. Пред DiGi24 Росен Плевнелиев оценява като позитивни перспективите на регионалното сътрудничество между България и Румъния. "Добър оптимист съм, че ще се случат проекти като трети мост на Дунав при Силистра - Кълъраш", казва още президентът. Според него обаче реализацията на такива проекти не трябва да бъде оставена единствено на кметовете от двете страни на Дунав.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай