През юни в София са купени карти, като за 4 месеца

През юни в София са купени карти, като за 4 месеца | StandartNews.com

"От промяна на цената на билетчето - от 1 юни досега, новоиздадените карти са 22 822 броя до вчера. Това е обичайното количество за повече от 4 месеца", заяви общинският съветник в София Зафир Зарков, който пряко наблюдава работата на транспортните дружества. Малко над 5 млн. лв. са приходите от продадени 22 822 от документи за пътуване в градския транспорт на новите цени за 21 дни.
От картата за 1 година са продадени 4 230 срещу 258 от януари до май, издадени такива. Тези за "Метро+ са 1 017 броя и зарежданията за 3 дни са 1 786 броя. „Това осигурява малко над 5 милиона приходи в системата", обясни Зарков.
"Не можем да очакваме, че този процес е безкраен, от друга страна това показва колко добро решение е била тарифната политика", уточни той.
Според него новите карти до голяма степен влияят, за да се намали гратисът.
За последните дни, контольорите в градския транспорт са издадените 1 084 акта на нередовни пътници, а наложените санкции на място са 2 491.
Зарков смята, че разпространените от медииите информациие, че ще има засилен контрол в градския транспорт, което не се е случило, е довело до ползването на дългосрочни документи за пътуване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай