Превъртяхме преди Апокалипсиса

Полицаи спасиха самоубиец на мост, народът полудя да се мята от високо

Превъртяхме преди Апокалипсиса | StandartNews.com

София. Народът очевидно превъртя преди фаталната дата 21.12.12, която е последна в календара на маите. Апокалиптичните очаквания отприщиха вълна от самоубийства.

Поредният случай, но с щастлив край, е от снощи. Униформени спасиха 30-годишен самоубиец на автомагистрала "Хемус", съобщи МВР. "Всичко трябва да свърши", изкрещял 30-годишният депресиран мъж и побягнал към мост, решен да се хвърли от него. Полицаите го успокоили и след като спечелили доверието му, успели да го отведат на безопасно място.

Екшънът се разиграл около 17.30 часа. Служителите от сектор "Престъпления по пътищата" - полицай Цветелин Хубанов и полицай Тихомир Цеков, извършвали обичайния си обход на трасето от база "Витоша" до 6-ти километър и обратно на автомагистрала "Хемус". В района на 26-ти километър, в посока Варна, забелязали лек автомобил "Ситроен Ксара" с включени аварийни светлини, спрял в аварийната лента на аутобана. Когато се приближили, за да проверят какъв е проблемът, видели, че зад волана е седнал млад мъж, който се държал неадекватно. Внезапно водачът побягнал към моста с явното намерение да скочи от него, крещейки, че "всичко трябва да свърши".

Полицаите реагирали светкавично. Настигнали го и след разговор успели да го разубедят и да го закарат до база "Витиня". Незабавно бил уведомен оперативният дежурен център в областната дирекция. След получаването на сигнала на място били изпратени криминалисти и психолози. Извикан бил и бащата на мъжа. Служителите на реда продължили да разговарят внимателно с лабилния в момента човек и го успокоили до пристигането на медицинския екип.

От изготвената психиатрична експертиза станало ясно, че той се лекува от остро депресивно състояние под наблюдението на амбулаторен психиатър. Оказало се обаче, че от лятото самоволно е прекратил терапията и състоянието му се влошило. Столичанинът е транспортиран с линейка до градския психиатричен диспансер.

За последните две години това е четвъртият случай, при който магистралните полицаи са предотвратили опит за самоубийство и са спасили човешки живот, припомнят от МВР.

Както агенция Стандарт Нюз вече писа, само за два дни варненски полицаи осуетиха фаталните полети на трима самоубийци и от Аспаруховия мост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай