Пренасят стълб на далекопровод край Белоградчик с хеликоптер

Пренасят стълб на далекопровод край Белоградчик с хеликоптер | StandartNews.com

Видин. Хеликоптер трябва да пренесе решетъчен стълб от асфалтовата база при село Орешец до местността „Столове" край Белоградчик, съобщиха от областния кризисен щаб във Видин. До 14 часа машината все още не можа да излети от летището в Доброславци. Ако метеорологичните условия позволят, преносът ще бъде направен в четвъртък. Всички опити стълбът да бъде доставен с наземна техника се провалиха. Заради аварията села от района на Белоградчик останаха без ток цели 8 дни.

На селата край Белоградчик не помогна и аварийното захранване. След ден възобновено електроснабдяване, те отново останаха без електричество.

Тежкият сняг скъса електропроводи и в 4 села от община Видин. По едно село остана без ток и в общините Бойница, Димово, Кула и Макреш. Чупрене, Репляна, Върбово, Долни Лом и Търговище угаснаха за втори път след кратка радост за пуснатия ток.

Три дни живеят без електрозахранване и всички села от община Георги Дамяново, съобщи областният управител на Монтана Ивайло Петров. Заради липса на ток не работи и апаратурата на мобилните оператори. Прекъснати са връзките на аналоговите телефони. Ток от 24 часа няма и в селата от общините Чипровци и Вършец. 6 села от община Монтана също изкараха миналата нощ без ток. С АТВ-та екипи на ЧЕЗ сноват из района, за да отстраняват авариите.

Придвижването им обаче е затруднено заради мокрия сняг, който е от 15 см в Монтана до 40 см в района Берковица.
Проходим остана пътят към София през прохода „Петрохан". За почистването му на върха са базирани снегорини и опесъчителни машини. Те обхождат денонощно трасето от село Бързия до Гинци, за да осигуряват движението към столицата.

3260 домакинства от област Враца също са без ток от два дни. Ток няма в квартали от самия град Враца, в селата Горно Пещене и Згориград. Електричество няма и в две села от община Козлодуй и в едно – от Мизия.

Заради липсата на ток угасна осветлението на Враца. В сряда общината се извини на гражданите за причиненото неудобство. 14 екипа на ЧЕЗ работят непрекъснато за отстраняване на авариите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай