Премиерът посети "Свето Вознесение Господне" в Друган

Премиерът посети "Свето Вознесение Господне" в Друган | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов посети новопостроения храм "Свето Вознесение Господне" в с. Друган, Радомир.

"Началото на строежа на църквата „Свето Вознесение Господне" в с. Друган, Радомир, започва през 20-те години на 20-ти век, но бива спрян. През 2005 г. Политическа Партия ГЕРБ дари 50 000 лева на храма и строителните дейности започнаха отново. През месец април кметът на община Радомир Пламен Алексиев, председателят на Общински съвет в Радомир Светослав Кирилов и представители на местната организация на ПП ГЕРБ в града извършиха довършителни дейности в новопостроената църква. Църквата бе тържествено осветена вчера", обясни Борисов във Facebook.

Oбластният координатор на ПП ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска и народният представител и председател на ЖГЕРБ Ирена Соколова бяха сред специални гости на празничното освещаване. Събитието бе организирано с подкрепата на Община Радомир и кмета Пламен Алексиев.

Освещаването бе извършено от Браницки епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, в съслужие с протосинтела на Софийска митрополия отец Ангел Ангелов, архиерейския наместник на Радомирска духовна околия иконом Иван Плочарски, свещенници от местното духовенство и от столицата, както и игумена на Гигинския манастир йеромонах Никанор.
Гости на събитието бяха още кметът на Радомир Пламен Алексиев, зам-кметове от общините Перник и Радомир, общински съветници от ПП ГЕРБ-Радомир и представители на партийната структура на ГЕРБ в Радомир.

Следобедът в селото продължи с празнична фолклорна програма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай