Прекратиха издирването на 5-годишния Иван след 10-ия ден

Прекратиха издирването на 5-годишния Иван след 10-ия ден | StandartNews.com

Хеликоптер на Гранична полиция ще облети района за последно, каза кметът на община Струмяни Емил Илиев

Благоевград. Прекратиха на десетия ден издирването на 5-годишния Иван Синанов от село Микрево, община Струмяни. Търсенето му остана без успех. Над 60 души – близки, полицаи, гранични полицаи, горски, доброволци, участваха в акцията всеки ден. Но от детето няма ни вест, ни кост.

„Проверен е огромен периметър. Никой нито е видял, нито е чул момчето. Не са открити никакви следи от него. Преустановихме търсенето. За последно очаквам хеликоптер на Гранична полиция да облети над селището и съседните местности във вторник /1 юли/. Но надали ще се намери следа от детето. Претърсихме навсякъде и нищо", заяви кметът на община Струмяни Емил Илиев. В понеделник полицаите са разпитали обстойно майката и бащата на Иван, снимката му е разлепена навсякъде из общината.

За последно момчето е забелязано на 21 юни следобед край гробищния парк в Нова махала, където имало погребение на възрастна жена. От този момент следите му се губят. Вечерта, след като момчето не се прибрало у дома, майка му Мирка Синанова подала сигнал в полицейското районно управление. полицията вече работи и по версиите за отвличане и продажба на детето. Баща му Кирил не е спрял да го търси и за миг, докато майката е доста спокойна. Мирка е на 31 г., има 8 деца. Семейството живее бедно в махалата на Микрево и разчита на социални помощи. Миналата година друго дете на ногодетната жена изчезнало за ден, но го открили невредимо на километър извън селото. ОД МВР - Благоевград призова всички, които имат информация за момчето, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление. Детето е високо около 1.20 метра, със светла коса е. В деня на изчезването му е било облечено с червена тениска и светлосини дънки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай