Празниците помпат отпуската с 11 дни

Губим от 3 март и 22 септември

Празниците помпат отпуската с 11 дни | StandartNews.com

София. Как да разпределим най-рационално отпуската си през новата 2013 година? Оказа се, че почивните дни по празниците могат да ни спестят 11 дни бачкане. Първият почивен ден е 1 януари - вторник. Желаещите да си удължат релакса, който започва от Бъдни вечер могат да си пуснат молба за отпуска до петък, 4 януари. Така ще спечелят цели две седмици отпуск. 

Националният празник на България - 3 март е следвашият в календара. За съжаление на много българи обаче тази година той се пада в неделя. Като компенсация на това идватмногото почивни дни през май. Ваканция ни чака от 1-ви до 6-ти и от после - от 24 до 26-ти май. От всичките тези дни, пет са работни. В случай, че някой измоли от шефа да излезе от 7-ми до 11 май, ще удари джакпота. Причината е, че с 8 поискани дни, късметлията ще почива цели 19. Подобна комбинация може да се направи и около празника на славянската писменост.

През септември, работен ден се пада Съединението. Отпускарите могат да се възползват от 6 септември, петък и да ползват за почивка три дни. 22 септември, празникът на Независимостта се пада в неделя. 

Пред последния месец от 2013 г. ще почиваме на 24-ти, Бъдни вечер. Денят е вторник. Почивни са също сряда и четвъртък. На 31 декемеври също няма да се работи, въпреки, че отпускарите ще трябва да се веснат на работа на 14 декември, когато ще отработват Новата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай