Правителството празнува ЧРД на Елизабет II

Министри от три кабинета уважиха официалния рожден ден на Кралица Елизабет II в София

Правителството празнува ЧРД на Елизабет II | StandartNews.com

София. На 11 юни 2013 година британският посланик Джонатан Алън заедно със съпругата си Лиз и дъщеря си Луси беше домакин на прием по повод официалния рожден ден на Кралица Елизабет II. Събитието беше кулминацията в програмата на изключително успешните „Британски седмици в България", които включиха над 20 събития в София, Варна и Пловдив и над 2500 директни участници, както и много повече чрез медиите и интернет.

Сред гостите на тържеството бяха министър-председателят Пламен Орешарски, вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, министърът на външните работи Кристиан Вигенин, финансовият министър Петър Чобанов, министърът на отбраната Ангел Найденов, министърът на инвестиционното проектиране Иван Данoв, министърът на културата Петър Стоянович, както и председателят на Народното събрание Михаил Миков.

Събитието бе почетено и от вицепремиера и министър на труда и социалните грижи в служебното правителство Деяна Костадинова, министъра на правосъдието в кабинета на ГЕРБ Диана Ковачева и множество представители на дипломатическия корпус в София, бизнеса и неправителствения сектор. Джонатан Алън благодари на министрите от правителството на ГЕРБ и от служебното правителство за сътрудничеството. Той сподели, че с г-н Орешарски са се съгласили, че с новото правителство имат редица сходни приоритети - по-голям икономически растеж и търговия; справяне с пречките пред бизнеса; оперативно сътрудничество срещу организираната престъпност и задълбочена реформа на правосъдната система; и доволни и сигурни британски граждани в България.

В речта си пред гостите посланик Алън сподели относно „Британски седмици в България":„Искахме да покажем колко близки и дълбоки са връзките между нашите две държави в различни области като култура, спорт, бизнес, образование и изкуство. Радвам се, че българите приеха „Британските седмици" с такава топлота. Хиляда и триста души дойдоха в резиденцията само за деня на отворените врати!"Посланик Алън напомни и за предстоящото посещение на сина на Кралица Елизабет II, принц Едуард, и съпругата му Софи на 23-24 юни: „Кралската визита показва още веднъж тесните връзки между двете ни държави и топлите чувства на Великобритания към България."Той изрази очакванията си за още една успешна година за двете държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай