Пращат в запаса шефа на полицията

Пловдивският комисар Тодор Гребенаров поема службата

Пращат в запаса шефа на полицията | StandartNews.com

София. Шефът на Областната дирекция на МВР в Пловдив Тодор Гребенаров поема ръководството на Главна дирекция "Национална полиция". Той ще оглави службата на мястото на Ангел Антонов, който бе освободен в петък. Постът на Гребенаров в Пловдив пък временно се поема от заместника му Георги Георгиев. Заповедта за назначението на Гребенаров се очаква да бъде подписана в понеделник от МВР шефа Цветлин Йовчев.

Кариерата на пловдивския полицай се разви бързо, след като през август смени от поста директор на ОД на МВР в Пловдив старши комисар Тодор Чонов, който в момента е на служба в София. Преди това Гребенаров бе началник на Охранителна полиция под тепетата и зам.-директор на ОД на МВР в града.

В петък тръгнаха рокади в службите, след като освен шефа на Националната полиция бе сменен и директорът на столичния КАТ Богдан Милчев, който също все още не е получил официална заповед за освобождаване. По непотвърдена информация с поста си в началото на следващата седмица ще се раздели и главният секретар на ДАНС Младен Георгиев. Според слуховете в стола му ще седне Олег Петков, който в момента е директор на секретариата. Георгиев бе назначен за главен секретар на ДАНС при правителството на ГЕРБ.

Отстраненият досегашен шеф на Главна дирекция "Национална полиция" Ангел Антонов пък остава на работа в МВР. Той обаче отива в запаса, разкриха запознати за "Стандарт". Антонов ще бъде използван като експерт, тъй като от години работи на различни постове в системата на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай