Пращаме 20 тона вода на Македония

Пращаме 20 тона вода на Македония | StandartNews.com

Правителството ще предостави за 20 т минерална вода за района на Скопие, осигурена от държавните горски стопанства. Това беше договорено на оперативна среща между кмета на Скопие Коце Траяновски и началника на политическия кабинет на министър-председателя Анжелина Тотева, която по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов координира дейността по предоставяне на допълнителна помощ от страна на българските институции за бедстващото население. В срещата участва и главен комисар Никола Николов. Създадена е организация да бъде отговорено и на други искания за хуманитарна помощ от страна на властите в Република Македония, съобщиха от правителствената информационна служба.

Преди това официалните български представители участваха в съвещание с ръководителите на местния оперативен щаб, на което бяха разпределени задачите на спасителите според спецификите на пораженията в различните квартали. Направен беше и оглед на терен на съвместната организация по търсене и спасяване на хора и отводняване.

Четирите български екипа от ГД „ПБЗН" – МВР и от аварийно-спасителното звено на Столична община остават в Република Македония за продължаване на участието си в спасителната операция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай