Пращат на Малдивите хора под карантина

Луксозният през миналия век курорт Виливару предлага стаи с минибар и безплатни лекарски грижи на брега

Пращат на Малдивите хора под карантина | StandartNews.com

Курорт на Малдивите, който е бил популярен като много луксозен през 80-те и 90-те години на миналия век, става база за настаняване на хора под карантина заради коронавируса. Това съобщава South China Morning Post, цитиран от Business Insider и economoc.bg. Пациентите, заразени с COVID-19, ще бъдат лекувани на остров Виливару в атола Каафу, който е на около 24 км. от столицата – Мале.

Курортите на остров Виливару са били популярни през 80-те и 90-те години на миналия век, макар да са изоставени от години. Изградената „болница“, в което ще се гледат болните, разполага с 30 климатизирани стаи, всяка от които има напълно оборудван мини-бар и телевизор с плосък екран. Освен тези удобства, на брега се предлагат и безплатни лекарски грижи за тези под карантина. На острова не се допускат други посетители.

По данни на министъра на туризма на Малдивите Али Уахид, в момента страната  има 1158 стаи с общо 2288 легла за тези, които трябва да бъдат поставени под карантина, вследствие на пандемията.

Към момента случаите на коронавирус в страната са доста малко и затова туризмът не е строго забранен. Посещенията на туристи, идващи от определени страни - Испания, Италия, Иран и континентален Китай, обаче са ограничени, докато малдивците, които се връщат обратно в островната държава, са подложени на 14-дневна карантина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай