Събота,

Познайте кой си купи най-скъпия частен самолет в Русия

От: Рачо Рачев -
648
Познайте кой си купи най-скъпия частен самолет в Русия
A
A
A

Роман Абрамович си купи нов самолет - Boeing 787-8 Dreamliner. Приблизителната цена на въздушното возило е 350 милиона долара, което го прави най-скъпия частен самолет в Русия, съобщава "Форбс".

Според изданието общо авиокомпаниите в света разполагат с 250 от тези самолети, но такива огромни машини рядко се използват за лични нужди. Dreamliner на Абрамович е построен през 2015 г. за частния швейцарски авиооператор Privateair, но никога не е бил предаден на него. През 2019 г. самолетът започна да бъде оборудван в съответствие с исканията на руския милиардер. Според Flight Radar, самолетът е излетял от Базел (Швейцария) за Москва на 18 декември 2021 г. Източник на "Форбс" казал, че лайнерът има място за 50 пътници, включително гости, охрана и придружители. Все още не се знае нищо за детайлите на интериорната украса.

В началото на ноември стана известно, че Абрамович е решил да продаде другия си самолет Boeing 767-300ER за $100 милиона. Самолетът е произведен през 2003 г. и e струвал на купувача 315 милиона долара. Може да побере до 34 пътника. Той има една отличителна черта - върху него е монтирана противоракетна система. Боингът разполагал с три спални за гости, трапезария, читалня и всекидневна. Намирането на нов собственик обаче може да бъде трудно: купувачите в този сегмент са много взискателни и искат самолетите им да имат индивидуален интериор, който да се откроява от останалите.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com