Позиция на Канал 3

Позиция на Канал 3 | StandartNews.com

Когато си свикнал да наричаш клеветата разследване, страхът е огромен

Или как истината, провокира „Биволъ" да атакува неаргументирано Канал 3

За екипа на Канал 3 истината е на почит. Не заради собственото его (макар, че сме категорични в изповядването на журналистическите правила, морал и етика), а заради зрителя, който трябва да знае. В това вярваме ние! Затова излъчваме всичко „на живо" и имаме предаване „Без монтаж".

Истината обаче се оказва особено притеснителна за така наречените „колеги", от така наречения интернет сайт „Биволъ". Те разбраха, че правим разследване свързано с така наречения техен главен редактор - Атанас Чобанов. Защото ние не се крием и не подмолничим, напротив. Уплахата, която предизвикахме с намерението си да покажем истинското лице на Чобанов, който сам нарушава правилата, за които иначе претендира на страниците на сайта „Биволъ", ни доказа, че сме на прав път. Опитите на този сайт да оклеветят Канал 3 в аванс, надявайки се, че като омаскарят истината предварително, по-лесно ще я отрекат като се случи, само ни амбицират, да вървим още по-уверено към нея.

Канал 3 ще продължи да търси и да показва истината на своята публика! Защото ние служим на нея, а не на нечии интереси. В това се опитват да ни обвинят писачите от „Биволъ". И тъй като знаем, че оценките винаги са плод на собствената природа и ценностна система, то вярваме, че за никого вече не е тайна, как работи сайтът „Биволъ". Писачите в него не правят разлика между разследване и клевета, защото са свикнали да наричат собствените си клевети - разследвания.

Чобанов се оплака, че сме нахули в дома му. Нашият запис показва точно обратното, можете да го видите на сайта ни - kanal3.bg. Опитът за интервю беше етап от разследването. Да потърсим обекта лично. Такива са правилата в журналистиката. Ние ги спазваме. Чобанов и компания са разтревожени от тях. На вас оставяме отговорът на въпроса – Защо?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай