Пожар в бързия влак Бургас-София

Пожар в бързия влак Бургас-София | StandartNews.com

Пожар избухна в нощния влак Бургас-София. Инцидентът е станал малко след 23 часа в сряда вечерта. Пожарът е избухнал в движение, когато тренът наближил ж.п. прелеза на айтоското село Карагеоргиево.

Пламъците избухнали в долната част на локомотива. Машинистът и неговия помощник усетили мирис на изгорял проводник и започнали да проверяват откъде идва дима. Минути по-късно забелязали, че локомотивът, теглещ композицията, гори в долната си част. Те незабавно спрели влака и започнали да гасят горящия локомотив на място.

Докато единият потушавал пламъците с пожарогасител отвън, другият задействал противопожарната система на локомотива отвътре. На място са пристигнали и три пожарни коли - една от Бургас и две от Айтос, които се включили в гасенето.

Свидетели на среднощния инцидент станали около 60 души, които пътували във влака. Хората са били изведени от вагоните на безопасно разстояние, докато пламъците бъдат потушени. По първоначални данни пожарът е предизвикан от авария на подкошови хоризонтални вентилатори на машината, които дали късо съединение, съобщиха от полицията.

Влаковата композиция за столицата е била съставена от два локомотива и шест вагона, два от които са били спални. След потушаването на огъня, машинистите опитали да върнат влака в Бургас, но се оказало, че вторият локомотив, закачен в задната част на трена не работи. Осигурени са били автобуси, които извозили пътниците до Ямбол, откъдето те са качени в друг влак за столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай