Пожалиха мечката от Люлка заради малкото й

Пожалиха мечката от Люлка заради малкото й | StandartNews.com

55-годишният гъбар от смолянското село Люлка, който по чудо оцеля след сблъсък с мечка, беше опериран днес. Панайот Парев получи тежки разкъсни рани до костта на ръката, целият му гръб е осеян със следи от мечите нокти, но състоянието му е стабилизирано и няма опасност за живота му.

От екоинспекцията в Смолян съобщиха, че засега не се обмисля отстрел, защото става въпрос за майка с малко мече. Родопчанинът се препитава с гъбарство и добив на дърва и както обикновено в злополучния 16 юни бил в гората, доста далеч от родното село Люлка. "Тъкмо излизам на едно завойче и тя на 15 метра до мене, изрева и веднага към мен, атакува за три секунди, на четири беше при мен", разказа след оперативната интервенция Панчо, който е категоричен, че звярът е бил огромен. Хората в Люлка и съседното село Сивино се страхуват, но не смятат, че мечката е стръвница.

Социални работници посетиха Панайот Парев в местната болница. Той е с прекъснати здравноосигурителни права и няма доходи, затова Агенцията за социално подпомагане ще окаже помощ при лечението му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай