Потвърдиха присъдата на Румен Рашев

Потвърдиха присъдата на Румен Рашев | StandartNews.com

Пловдив. Присъдата на Великотърновския окръжен съд, с която подсъдимият Румен Рашев беше осъден на 2 г. затвор условно с 4 г. изпитателен срок и лишаване от право да заема обществена длъжност за срок от 4 години, бе потвърдена от Пловдивския съд. Това съобщиха от обвинението.

„Румен Рашев е признат за виновен в това, че през периода 19.04.2005 г. - 10.10.2005 г., във Велико Търново, като кмет на Община Велико Търново е нарушил, не е изпълнил служебните си задължения и е превишил властта и правата си, с цел да набави за "Илстрой" ЕООД - В. Търново облага в размер на 423 489,60 лв., представляващи незаплатената на Община - В.Търново цена на право на строеж върху общински недвижим имот за изградената от "Илстрой" ЕООД - В.Търново, без такова отстъпено право осеметажна сграда по плана на града, като от деянието са настъпили значителни вредни последици за Община - В. Търново в същия размер. Освен това е уронен престижът на общинската администрация чрез грубото нарушаване на установения нормативен ред за разпореждане с общинска собственост – престъпление по чл. 282, ал. 2, от НК", пише още Пловдивският съд.

Частта от присъдата, с която подсъдимата Елена Абаджиева е призната за НЕВИННА в това че през периода 21.03.2005 г. - 09.01.2006 г., в гр. В. Търново, като главен архитект на Община - В. Търново, е нарушила служебните си задължения със същата цел, също е потвърдена от обвинението.

Решението на Апелативния съд може да се обжалва или протестира пред ВКС в 15-дневен срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай