Потвърдено: Има взривно устройство на Летище София (ОБНОВЯВА СЕ)

Потвърдено: Има взривно устройство на Летище София (ОБНОВЯВА СЕ) | StandartNews.com

Има намерено взривно устройство в буса пред Първи терминал на Летище "София". Службите още не са приключили всички свои действия. Това заяви Даниела Велева, експерт по сигурността на летището. Полетите не са спрени, между 13 и 15 няма такива, уточни тя.

Гледайте наживо тук.

 

Автобусът е мерцедес, бял, с белгийска регистрация 1lrv601. Екипите по обезвреждане изтеглиха настрани съмнителния бус. Разбиха задната врата, засега няма експлозии. Робот, предназначен за проверка за бомби, вади един по един чанните от белия бус. До буса се виждат черен куфар, жълт сак и синя чанта.

Предупреждаваме - до Първи терминал не се допускат коли и пътници, докато не бъде извършена цялостна проверка. Затворени са както булевард "Брюксел", така и пътя през ромския квартал "Христо Ботев". Драмата продължава вече повече от 90 минути. Припомняме, акцията стартира, след като куче на охраната реагира на взирви вещества при обход на патрул. Бусът е паркиран от снощи.

На мястото продължават да пристигат полицаи, екипи за борба с тероризма, има и линейки. Вече са взривени контролирано няколко от чантите, но ваденето на багаж от буса продължава.

Както написахме, той беше изтеглен настрани, а вратите му взривени.

Къмв 15,04 обаче излезе говорителят на летището Любка Георгиева. Дамата съобщи, че има само СЪМНЕНИЯ за взризвно устройство. Тя не уточни откъде идват те, но заяви, че при всички случаи мерките за сигурност не са прекалени, тъй като превенцията е най-доброто за всички. Засега нямало потвърдени данни за взривно устройство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай