Пострадалото момче в Разлог остава в тежко състояние

Пострадалото момче в Разлог остава в тежко състояние | StandartNews.com

Не е ясно кой е демонтирал елементи от вратата, която падна върху него

Тежко остава състоянието на момчето, върху което вчера падна част от метална футболна врата в Разлог. Инцидентът се случи в час по физическо, като все още се уточняват точните обстоятелства около падането на вратата.

Началникът на инспектората Ивайло Златанов посочи, че 4-5 ученици са останали навън без учителски надзор, докато останалите деца са играели във физкултурния салон.

По думите му площадката е предоставена от общината на училището и след 17:00 часа е достъпна за всички граждани. Той намекна, че по това време вероятно е бил премахнат обезопасителен елемент на футболната врата, която падна върху момчето.

В късния следобед момчето беше преместено в София. От „Пирогов" уточниха, че то има тежка контузия на главния мозък и мозъчния ствол, счупване на основата на черепа и оток на мозъка.

Лекарите все още се борят за живота му.

Професор Николай Габровски каза пред bTV, че състоянието на осмокласника продължава да бъде изключително обезпокоително.

„С новите изследвания, които направихме, доказахме, че има доста тежка увреда на мозък а и на мозъчния ствол", отбеляза той. По думите му детето е стабилизирано, но травмата е твърде тежка. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай