Четвъртък,

Посрещаме Нова година с 10 под нулата

От: Администратор -
Посрещаме Нова година с 10 под нулата
A
A
A

Идва кучи студ, но сняг няма да натрупа

Изпращаме старата и посрещаме Новата година със сибирски студ. Живакът на 31 декември ще падне под -10 градуса. Максималната температура в последния ден на годината и в първите два дни на 2016 година няма да превиши 0 градуса. Според други синоптици пък в София например се очаква през нощта студът да е до -12 градуса, а по обед да не надвиши -5. Обличайте се дебело, особено всички, които са решили да посрещат 2016 година на концертите по площадите на гладовете, съветват синоптиците. Те са категорични, че въпреки кучия студ новата година няма да дойде със сняг. Тук таме може и да прехвърчат снежинки, но те няма да натрупат.

Причината за рязкото застудяване е огромен антициклон, който връхлита страната ни, обясни климатологът Георги Рачев пред Нова тв. По думите му тези дни се наричат ледени. Рачев обясни, че на 3 януари температурите ще тръгнат леко нагоре и ще станат положителни, но до средата на идния месец все пак ще бъде студено.
Специалистът обясни, че пролетните температури от последната седмица над страната са заради циклона Бриджит, който е точно от една седмица над България. "София изтегли късата клечка, защото мъгливото време е било само в затворената котловина, където са намира столицата, на над 95% от страната е било слънчево с нехарактерно високи температури", обясни Рачев.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички