Последно сбогом на Димитър Попов, парламентът отдаде почит

Последно сбогом на Димитър Попов, парламентът отдаде почит | StandartNews.com

С минута мълчание в памет на бившия министър-председател Димитър Попов (1990-1991) започна заседанието в парламента. „Неслучайно кабинетът, който той оглави в труден за страната ни момент, остава в историята като правителство на националното съгласие", заяви председателят на парламента Цецка Цачева.

Депутатите в пленарна зала станаха на крака и запазиха мълчание в памет на първия некомунистически премиер в най-новата история на България, пише БГНЕС.

Междувременно в столичната Зала „Св. София" започва траурната церемония, с която Димитър Попов ще бъде изпратен в последния му път. Ковчегът с тленните останки на бившия премиер бе пренесен за поклонението в сградата на Народното събрание на площад „Княз Александър I" №1. В 11.00 часа траурният кортеж ще потегли към църквата „Света София".

Правителствената комисия за погребението на Димитър Попов се председателства от вицепремиера по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Членове са заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на финансите Владислав Горанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай