Порои в половин България (ВИДЕО)

Порои в половин България (ВИДЕО) | StandartNews.com

Порои в много части на страната. Силен проливен дъжд заля улици във Варна, съобщава "Петел". И уточни, че подлезът на "Тракия" е под вода. 

Автобуси на градския транспорт и много автомобили са закъсали на възлови места в града заради обилното количество вода по улиците. 

Силен проливен дъжд се изсипа днес в Златни пясъци. Това се вижда от видеокамерите в курорта.

Порои заляха и Казанлък днес. Улиците на града се превърнаха в реки за минути. Няма данни за сериозни щети и пострадали хора и животни, съобщава БГНЕС.

Вижте видео от ситуацията в Казанлък: 

Силна градушка удари Симеоновград. Кметът на града Милена Рангелова обяви бедствено положение считано от 17.30 часа днес. То важи и за селата Свирково, Троян, Дряново, Тенево, Калугерово, Пясъчево, Навъсен и Константиново.

Наводнени са около 20 приземни етажи на къщи, отнесен е асфалтова настилка, четири населени места са без електричество, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Хасково пред "Фокус". И уточни, че на място работят екипи, които изпомпват водата. 

Градушка имаше и в Карнобат. Там улиците побеляха за секунди. Посеветите на земеделците са унищожени. Щетите тепърва ще се изчисляват. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай