Поляк се скри в гората с пумата си

Бившият войник не искал да даде животното в зоопарк

Поляк се скри в гората с пумата си | StandartNews.com

Трети ден полската полиция търси бивш войник, който избяга в гората с пумата си. Бягството е породено от нежеланието на мъжа да предаде домашния си любимец в зоопарк, предаде АФП.

Около 200 служители на реда и специалните части издирват бившия ветеран от войната в Афганистан, който преди шест години си купил животинката от Чехия и я гледал вкъщи. Отглеждането на такива диви животни обаче е забранено в Полша и човекът получил заповед от съда да я предаде в зоопарк.

"Това не е плюшена играчка. Това е едно от най-опасните животни на света и може да представлява реална заплаха за живота и здравето на хората", казва Ева Зграбчинска, ръководител на зоологическата градина в Познан, Западна Полша.

В петък служители на зоопарка са отишли в дома на мъжа, за да вземат животното, но вместо да им го предаде, той ги заплашил с нож и избягал с пумата си. Животното било вързано само с каишка на повод.

Странният беглец и още по-странните му мотиви за бягството му спечелиха стотици поддръжници.

"Любовта към животното и безсърдечното съдебно решение го принудиха да избяга. Той се крие в гората", заяви във Фейсбук кметът на южния град Мисловице Дариуш Войтович. "Може би хората трябва да погледнат по-хуманно на този случай", каза той. Кметът публикува и снимка на собственика на пумата, известен в града като Камил С., както и на животното на име Нубия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай