Полицай се самоуби, катастрофирал пиян

Униформеният опитал да измами колегите с алкохолната проба

Полицай се самоуби, катастрофирал пиян | StandartNews.com

Русе. 23-годишен полицай се хвърли от 6-ти етаж на жилищния си блок в Русе при идване на негови колеги да отнемат оръжието му, след като срещу него е образувано дисциплинарно производство и е отстранен от длъжност. След скока от около 18 метра полицаят е закаран в болницата в тежко състояние, но по-късно е починал, съобщиха от болницата.

Младият мъж е бил с множество фрактури по тялото и въпреки усилията на лекарите, не е преживял направената му операция.

Срещу младия полицай е образувано дисциплинарно производство след пътен инцидент, станал през нощта. От полицията съобщиха, че катастрофата е станала малко след полунощ. Два автомобила се сблъскали на кръстовище в Русе. Пътният инцидент се разминал само с материални щети, но и при двамата водачи дрегерът отчел алкохол.

Полицаят шофирал с 0.62 промила алкохол. За кръвната проба 23-годишният мъж се опитал да измами и изпратил на свое място друг човек. Полицаят е отстранен от длъжност и случаят е докладван на дежурен следовател от Окръжен следствен отдел - Русе.

През тази година 23-годишният полицай е имал още две служебни наказания, съобщиха още от полицията. Провиненията на младия мъж са от месеците февруари и април. Русенецът работел в системата на МВР от 2010 година, съобщава Дарик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай