Полицай носел бяла маска под шлема

Униформеният е нанесъл телесни повреди на протестиращи в нощта на белия автобус

Полицай носел бяла маска под шлема | StandartNews.com

София. В нощта на белия автобус полицай, който е носел под шлема си бяла маска, е нанесъл телесни повреди на протестиращи. Това стана ясно от коментар на главния прокурор Сотир Цацаров за протестите на 23 юли пред Народното събрание.

"Едно наказателно производство е срещу конкретен служител на МВР, за който има неправомерна употреба на помощни средства, но има директно причиняване на телесни повреди, които са при и по повод изпълнение на службата му", каза Цацаров преди заседанието на ВСС.

„Полицаят беше идентифициран от телевизионен запис. Опитваме се, да идентифицираме лицата, върху които са причинени. Този човек е индивидуално идентифициран от ръководството на МВР по искане на прокуратурата. Този човек е носил и бяла маска под шлема си, което е абсолютно забранено", каза Цацаров. Той добави, че ще бъдат проведени разпити на репортерката, оператора на телевизията и на други лица. Други лица не били подали жалба. Прокуратурата се самосезира от телевизионните кадри", посочи Цацаров.

„Другата проверка и мисля, че към днешния ден е прераснала в наказателно производство, е за причиняване на телесни повреди на длъжностни лица от МВР. Има лица, които са почти установени", каза още главният прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай