Политиците не търсят реформи

Продължава да има черни каси в политиката, твърдят от "Прозрачност без граници"

Политиците не търсят реформи | StandartNews.com

София. Спада мотивацията на политическата класа и институциите да се реформират и да регламентират прозрачността на своята дейност. Така България пада надолу в индекса за възприемане на корупцията, отчетоха от Асоциация „Прозрачност без граници". Затова от неправителствената организация настояват за приемане на закон за лобизма.

За 15 години българският клон на "Прозрачност без граници" е реализирал много кампании, отчете председателят на Управителния съвет на организацията Огнян Минчев и за пример посочи проектите за наблюдение върху приватизационните сделки, концесиите и обществените поръчки.

Бяха купувани значителен брой гласове през 2005 г. с държавен ресурс, с финансов и организационен ресурс. Беше използвана властта за купуване на гласове, за промяна на изборните резултати.

Калин Славов, изпълнителен директор на Асоциация "Прозрачност без граници" отбеляза, че "България продължава трайно да е в групата на изоставащите в борбата с корупцията държави".

От "Прозрачност без граници" подчертаха, че все още няма публичност при финансирането на партиите и попитаха докога ще се говори за мръсни пари и черни каси в политиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай