Погребват Наско в бял ковчег

Погребват Наско в бял ковчег | StandartNews.com

Погребението на убития от паднала метална футболна врата 14-годишен ученик Атанас М. ще е утре от 11,00 часа в градския гробищен парк. В последния му земен път ще го изпратят стотици роднини, близки, учители, съученици, представители на местната власт. Община Разлог е поела всички разходи по тъжния ритуал. 14-годишното момче ще бъде погребано в бял ковчег. Близки споделиха, че в неделя от „Пирогов" не са освободили тялото на ученика и то е докарано в дома му в Разлог в понеделник. Родителите на момчето не са на себе си от мъка. Наско има по-малка сестричка. В негова памет във всички храмове в общината утре сутринта ще се отслужи заупокойна молитва от свещениците.

Днес дългогодишният учител по физическо възпитание Иван Дурев, в чийто час стана драмата, се върна на работа. Той обаче категорично отказа коментар. Призна, че още е в шок и няма какво да сподели пред медиите. Мъжът е треньор във волейболен клуб „Пирин". Преподавателят е сред най-обичаните в града от децата. В града се чуват мнения той и директорката на училището Даниела Пелтегова да поемат морална отговорност и да подадат оставки. Други пък опонират, че такава трагедия няма как да се предвиди и предотврати.

„И на площадката да е бил учителят, докато четирите момчета са играели футбол, няма да е бил в състояние да спре драмата. Вратата просто е рухнала върху Наско, който по ирония на съдбата за първи път влязъл в игрището да рита топка. Нека проверят камерите и да се види кой е задигнал укрепителното въже на вратата, него да държат отговорен", коментират жители на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай