Погребаха бащата на Гълъбин Боевски

Новините от Бразилия го сринаха, твърди първият треньор на шампиона Стефчо Малкодански

Погребаха бащата на Гълъбин Боевски | StandartNews.com

Плевен. Бащата на Гълъбин Боевски бе погребан днес в 15 ч. в родния му град Кнежа, изпратен от стотици близки и приятели на разтърсената от драми фамилия.

Състоянието на Петър, известен сред съгражданите му като Пепи, се влошило силно от лошите новини от Бразилия, свързани с потвърдената присъда от 9 г. и 4 м. затвор за сина му.

Бащата издъхна в същия ден, в който дойде новината, че втората съдебна инстанция в Сао Паолу отказва да преразгледа присъдата за трафик на дрога. Напоследък Петър Боевски бил на химиотерапия и се споминал на болнично легло. Бащата на българския олимппйски шампион по вдигане на тежести боледувал повече от 3 г. от рак. В деня на смъртта му майката Естелия Боевска имала рожден ден.

„Дойде ми като гръм от ясно небе, въпреки че отдавна е на легло. Беше чудесен човек, мой отличен приятел. Работеше като строител, беше арматурист, преди да го повали болестта много се трудеше. Здравето му се срина от трагедията с Гълъбин” – разказа първият треньор на шампиона Стефчо Малкодански, който е директор на основно училище в Кнежа и е близък със семейството.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай