Подозират Сертов в любовна афера

Подозират Сертов в любовна афера | StandartNews.com

Бившият шеф не звънял на жена си, но общувал със сина си

Шумно обсъжданата мистерия с Петко Сертов може да се окаже любовна афера. Това е една от двете версии на МВР за изчезването на бившия председател на ДАНС. Втората е, че е възможно да е поел ангажимент, който не е могъл да изпълни. Затова е решил да се скрие за известно време.

Името на бившия шеф на българското ФБР отново се оказа на фокуса на общественото внимание, след като вътрешният министър Веселин Вучков заяви, че макар съпругата на Сертов Емилия да е поискала да бъде свален от издирване, от МВР не могат да направят това. Не и преди той да удостовери с личната си карта някъде в Гърция, че е жив.

"Той (Сертов, б.а.) се издирва по един и същи начин и в България, и в цялото шенгенско пространство. Има обявено за издирване лице, което не е извършило престъпление, то няма да бъде и задържано. Само трябва да се установи местонахождението му", обясни Вучков в ефира на Нова тв. В същото време Емилия обаче отрече пред агенция БЛИЦ да е поискала да се спре издирването на мъжа й.

МВР обаче така или иначе не общува със съпругата, защото тя отказала каквато и да е помощ, включително и да се контролира телефонът на Сертов, който остана вкъщи, както и нейната сим карта. "Без нейното разрешение няма как да слушаме каквото и да е, защото Сертов не е заподозрян за тежко престъпление", заявиха във вторник топченгета.
Затова, когато на 22 декември гръцката полиция съобщила, че Сертов е засечен в хотел "Нана" край жп гарата в Атина, от МВР не звъннали на съпругата му, а на сина му в Брюксел. От сдържаната реакция на 25-годишния Детелин Сертов полицаите останали с впечатление, че синът поддържа контакт с баща си и е наясно, че е жив и здрав. Детелин специализира в момента в Солвей Бизнес скул в Брюксел, след като преди това завърши университета в Страсбург. В летните си ваканции той е бил стажант в Европарламента.

Според запознати в семейството има проблем, който остава неясен. Повод за подобни съмнения дава фактът, че Детелин не се прибрал от Брюксел цели 7 дни, за да види майка си след изчезването на баща му на 5 декември.
"Всъщност, ако Петко Сертов е забягнал заради любовна афера с жена, това ще е по-голяма новина от това, че следващият Агент 007 ще е чернокож", коментират зевзеците от службите.

Досега името на Сертов се е спрягало във връзка с любовно похождение единствено заради слуховете, че е близък с шефката на кабинета си Ценка Василева, докато беше шеф на ДАНС до 2009 г. Тя напуска заедно с него, потвърдиха вчера от спецслужбата.

За връзката на Сертов с Василева обича да говори журналистката Маргарита Михнева. Според нея Василева живее в служебно жилище на агенцията и председателят често я посещава. Преди да заработи в ДАНС, въпросната дама бе съветник на тогавашния премиер Станишев по "секторни политики". Преди това пък е зам. областен и областен управител на Хасково, както и шеф на кабинета на бившия министър на администрацията Димитър Калчев.

Дирите на Сертов се губят след 22 декември, когато бе засечен от електронната система за хотелски регистрации в Атина. Криминалистите смятат, че той сам се е появил, за да покаже, че е жив и здрав, с ясното съзнание, че ще бъде сниман. Не е ясно обаче докога ще му стигнат парите, за да тъне в неизвестност и подклажда съмненията, че всъщност е избягал от собствената си съпруга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай