Подобно нещо не се е случвало скоро в "Стани богат"

По време на участието на прокурор Вихра Попхристова

Подобно нещо не се е случвало скоро в "Стани богат" | StandartNews.com

На рядко срещана ситуация станаха свидетели зрителите на „Стани богат“ в днешния епизод. Тя се случи по време на участието на Вихра Попхристова, която е бивша стюардеса, а към момента е прокурор.

Тя показа добри знания и можеше да стигне много далеч в играта, но един въпрос я затрудни дотолкова, че изразходи и трите си жокера на него – нещо, което не се вижда никак често в любимата на много зрители игра.

Участничката мина лесно през първите пет въпроса за сумата от 500 лева, а след това инерцията й продължи и на следващите питания.

Това за 1000 лева бе: „В коя държава се намират свещените за мюсюлманите градове Мека и Медина?“ – Израел, Египет, Саудитска Арабия или Мароко. Без да се колебае тя правилно посочи Саудитска Арабия.

„Какво явление е иризацията, която се наблюдава по повърхността на сапунени мехури, при някои животни и някои минерали?“, бе следващият въпрос, а опциите – Оптично, Антигравитационно, Температурно и Звуково. Тя бързо се ориентира към „А“ и това бе вярно решение.

След това обаче дойде изключително трудното за нея питане: „Какъв по народност е генерал Фердинанд Фош – главнокомандващ през Първата световна война?“ – Германец, Австриец, Французин или Англичанин.

Тя първо извика жокера си от публиката Ивайло Петров, който обаче сам призна, че по никакъв начин не може да й бъде полезен, и бързо си седна отново сред зрителите.

Затова реши да се обади на приятел – Иван Пенчев от София. Човекът също нямаше никаква представа кой е верният отговор и така и вторият й жокер изгоря безрезултатно. Затова участничката прибегна и до „50:50“. Компютърът елиминира първите две опции. Тя реши да рискува с французин и бе зарадвана, че това е верен отговор.

Останала без жокери, Попхистова реши да заключи 3000 лева като втора сигурна сума. Билалов й зададе въпроса „Знамето на коя държава представлява два триъгълника, разположени един върху друг?“, като й даде възможностите Боливия, Ирак, Непал и Йордания.

Юристката каза, че няма как да го измисли, но все пак реши да играе. Според нея триъгълниците значели, че е планинска държава. Посочи Непал и това се оказа верен отговор. Билалов уточни, че логиката й за планините не е била правилна и призна, че е учуден как е успяла да познае.

Питането за 5000 лева бе: „През коя година е основано ЦРУ?“ – 1865, 1920, 1944 или 1947. Тя маркира отговор 1920, като той се оказа грешен, а верен е 1947. Все пак бившата стюардеса си тръгна с 3000 лева от предаването, пише vihrogon.bg.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай