Подходящите мебели преобразяват двора и градината

Те не са само сезонни аксесоари, а начин да създадем комфорт и функционалност

Подходящите мебели преобразяват двора и градината | StandartNews.com

Колко хора се замислят, когато купуват мебели за двора? Защото на тях не трябва да се гледа само като на сезонни аксесоари, които в студените месеци се прибират в гаража, а на принадлежности, които не само внасят комфорт, но придават функционалност на едно пространство. Намирането на качествени градински мебели трябва да бъде приоритет в създаването на двора. Защото с тях той може да се превърне в дестинация за хранене на открито, почивка, парти с приятели или семейни забавления.

Как обаче да изберем мебелите за двора?

1. Направете списък на нуждите от мебели за вътрешен двор

Първо помислете как бихте искали да функционира външното пространство. Искате ли да служи като трапезария в топлите летни нощи? Планирате ли да организирате следващата си вечеря или рождения ден на детето тук? Или си представяте спокойно кътче за четене и почивка?

Ако основно тук ще се организират ежедневни вечерни коктейли, няма нужда от маса за хранене. Вместо това изберете достатъчно удобни места за сядане, няколко странични маси и барбекю.

2. Изпробвайте диваните, преди да купите

Когато пазарувате вътрешни столове и дивани, ги пробвайте, преди да ги купите. Мебелите за двора вероятно ще се използват не по-рядко, особено през топлите месеци, така че е от съществено значение те да са удобни. За максимален комфорт потърсете модели с меки седалки, уверете се, че всички тъкани са устойчиви на атмосферни влияния.

3. Изберете лесни за поддръжка външни мебели

Поддръжката на външните мебели е от съществено значение за цялостния  комфорт на обитателите. Надали ще искате да прекарвате времето си в търкане, затова търсете лесни за поддръжка мебели за вътрешен двор, за да сведете до минимум необходимостта от поддръжка - тиково дърво, кедър и ракита са идеални при всякакви метеорологични условия и изискват минимум усилия за почистване.

4. Помислете за място за съхранение на външните мебели

Защитата на мебелите през студените месеци е от съществено значение за техния живот. Когато се съхраняват на защитено място извън сезона - гараж, мазе или навес, те ще бъдат предпазени от повреда или допълнително износване. Дори и най-здравите мебели за двора, като такива от тиково дърво или диван от ковано желязо, ще издържат по-дълго, ако се поставят на сухо място, когато не се използват. Ако мястото за съхранение е ограничено, потърсете мебели, които се сгъват или могат лесно да се разглобяват за компактно съхранение. Влизащите един в друг столове също могат да помогнат за увеличаване на пространството за съхранение, когато сезонът приключи.

5. Съобразете цветовете с декора на двора

Когато купувате мебели за вътрешен двор, не сте ограничени до неутрални цветове или естествени тонове на дърво. Плетени, дървени и метални модели сега се предлагат в голямо разнообразие от цветни облицовки. Потърсете мебели, които кореспондират с цветове, които присъстват в ландшафтния дизайн. Най-добрият начин да се добави цвят в екстериора, е да се изберат неутрални по цвят мебели и да се сложат цветни възглавници. Така собствениците ще имат свободата да сменят декора когато поискат или според сезонността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай